Print Friendly, PDF & Email

Topmøde i Ejbyhallen 23. august

Borgerforeningen var med da Ejby Lokaludvalg havde indkaldt kommunens øvrige lokaludvalg og 2 byrådskandidater fra hvert parti til dialogmøde under overskriften ”Lyt til stemmerne på landet”.

Hvert parti fik fem minutter til at gennemgå deres bud på hvordan lokalsamfundene overlever, hen over midten var der enighed om at se kommunen som et hele, og ikke som by kontra opland. De fleste partier ønsker øget borgerinddragelse, at ideerne skal vokse nedefra og at byrådet skal lytte til borgerne, lokaludvalg og foreninger i hele kommunen.

Herefter fik hvert lokaludvalg fem minutter, her var oplæggene mere brogede fra store visioner for hele kommunen udenfor Middelfart by, helt ned til detaljerede udviklingsideer om hvor et kommende bord-bænkesæt ønskes placeret.

Fra Husby Tanderup slog vi på, at vi skal sikre en øget bosætning i området, vi fortalte om det vi ser som udfordringerne og attraktionerne:

Udfordringer:

Attraktioner:

 • Aldersdemografiens udvikling
 • Afstandene til skole og børnepasning
 • Lånemulighederne for særlig unge
 • Naturen - Bjerge, skov og strand
 • Et aktivt foreningsliv
 • Overskuelighed, nærhed og gode naboskaber

 

Herefter fortalte vi hvad vi ønsker det kommende byråd skal arbejde for:

# Transport og sikker skolevej

 • Sikker skolevej på tværs af (og delvis på langs) Assenslandevejen til Gelsted og Ejby
 • Skolebussen, kan det være rigtigt at der skal være man skal stå på skolebussen i Hygind 1 ½ time inden det ringer ind i Gelsted?

# Foreningslivet og arrangementer for det almene vel

 • Minihallen i forbindelse med forsamlingshuset
 • Øget driftstilskud til forsamlingshuset, så der kan gives huslejefrihed til almene arrangementer.

# Natur og fritidsliv

 • ”blå støttepunkter” til Naturpark Lillebælt ved Husby og Sønder Aaby strande, fx i form af permanente toiletter og saunaer, så det kommer lokalsamfundet til gode.

Herefter var der debat, og der var både en del brok, men også konstruktive ideer - De store emner blev sikre skoleveje, gennemskuelighed i ansøgningsprocessen til foreningspuljer og nye puljer til forskønnelse af lokalområderne, som stort set alle partier hen over midten kunne blive enige om.

Dan Ljungar, næstformand HTB

 

 Sidste nyt - Ny ansøgningspulje, ideer efterlyses!

Siden topmødet har byrådet den 4/9 afsat kr. 250.000 i 2017 budgettet, som lokaludvalgene (og borgerforeningen) kan ansøge til anlægsprojekter.

Har DU en ide til noget i din landsby eller andet sted, der vil være godt for fællesskabet, det kan være opstilling af bord- bænkesæt, oprensning af en branddam eller noget helt tredje, så send så hurtigt som muligt (da deadline ikke kendes endnu) forslag til Dan på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 20 92 84 79

Så vurderer, viderebearbejder og prioriterer vi i borgerforeningen forslagene og ansøger.

Del

Nyheder Borgerforeningen

Nyheder HTUG