ideer

 

Efter Maden Mortens aften, fik vi besøg af blandt andre, formand for teknisk udvalg Regitze Tilma (V), projektleder Vibeke Nørby og flere andre fra kommunens forvaltning, der arbejder med det EU-støttede projekt "KørMed", de fortalte om projektets stade, og hvilke muligheder der allerede findes for offentlig transport og samkørsel, og kom for at høre hvad vi tænker om at få bedre transportforhold på landet.      

KørMed

Hvordan kan vi være med til at gøre livet lettere på landet – på en miljøvenlig måde? Transport mellem hjem og skole, arbejde, fritidsaktiviteter er et sted at starte! Vi ku’ jo f.eks. hjælpe hinanden med transporten ved at køre mere sammen.

Middelfart kommune er gået i samarbejde med i første omgang lokalområderne Husby-Tanderup, Føns og Røjlehalvøen for at gøre samkørsel lettere og mere attraktivt. Vi kalder det ’KørMed’, og vi vil ved hjælp af en app gøre det lettere at ”finde hinanden”, hvis man har en ledig plads i bilen eller ønsker et lift. Der findes sikkert også andre idéer til, hvordan vi kan hjælpe hinanden med transporten?

Begge dele vil vi gerne snakke med jer om på mødet d. 18. november – hvor vi i øvrigt også vil fortælle om de nuværende muligheder for f.eks. telekørsel.

KørMed gennemføres som en del af et internationalt projekt CORA, støttet af den Europæiske Union, Den Europæiske Udviklingsfond og North Sea Region programmet. Læs evt. mere om projektet på www.middelfart.dk/KørMed, hvor der også er mulighed for at deltage i en brugerundersøgelse.                                                                 

Vi håber du har lyst til at være med til en analyse af behovet for samkørsel:

behovsanalyse 

KørMed - Hvilke muligheder findes allerede i dag, hvis du vil anden transport end egen bil?

GoMore.
Der blev talt en del om GoMore. - Der er rigtig smart, hvis man har faste mødetider, og ønsker at spare transportpenge ved at lave samkørsel.
Den er både som app til smartphone/tablet og kan også tilgås via computeren på www.gomore.com

Rejseplanen
www.rejseplanen.dk findes også som App - er på vej til at blive klogere, og har allerede Teletaxi med som rejsemulighed. GoMore-liftene er også på vej ind i rejseplanen i 2019, efter vellykkede forsøg i region Nordjylland.

Teletaxi.
Der var flere der ikke kendte ordningen med Teletaxi, hvor man bestiller sin offentlige transport senest to timer inden afgang i de tidsrum skolebusserne ikke kører. Du kan læse mere om teletaxi i Middelfart Kommune i denne folder:
Fynbus-teletaxi og læse mere om hvordan du bestiller via dette link Flexbestilling.

 

KørMed er støttet af EU:

CORA Interreg together RGB 16.05.18