karateVelkommen til Vestfyns Karate Skole, der en del af HTUG.

Karate kommer fra den japanske ø Okinawa og betyder tom hånd. Vi træner stilarten Goju-Ryu , der betyder den hårde (go) og bløde (ju) skole (ryu). Det betyder egentlig blot, at der indgår såkaldt hårde teknikker, som er slag og spark og bløde teknikker som er låse, greb mm. Goju-Ryu er en af de oprindelige 3 karatestilarter.  De oprindelige karatestilarter var alene tænkt som selvforsvar, og det er først efter at karate blev udbredt til det japanske hovedland, at karate også blev udøvet, som en egentlig sport.

Karate kom til Okinawa fra Fuzhou i Kina. Konkret blev Goju-Ryu bragt til Okinawa af Kanryo Higaonna (1853-1915). Det blev dog Higaonna Kanryo’s elev Chojun Miyagi sensei (1888-1953), der grundlagde og navngav Goju-Ryu. Det skete i 1930.

Karatetræning består grundlæggende af tre elementer. Basistræning, hvor de forskellige teknikker trænes, kata, hvor serier af teknikker trænes med korrekt spænding i kroppen og med brug at de rigtige muskler mm. og kumite (kamp), hvor man kæmper mod en (eller flere) modstandere. Det giver sig selv,karatefoto
 at børn ikke starter med kamp, men vi bevæger os hurtigt i den retning på en meget kontrolleret måde. Der vil være halvårlige gradueringer, hvor børnene får mulighed for at vise, hvad de har lært. Det er ved gradueringerne, at der også er mulighed for at skifte bæltefarve.

Vestfyns Karate Skole vil være en del af IOGKF (International Okinawan Goju-Ruy Karate Do Federation). Denne organisation ledes af Morio Higaonna sensei. I Danmark ledes organisationen af Sensei Henrik Larsen. IOGKF er en af de største karateorganisationer i Danmark og afholder mesterskaber, undervisning og fællestræning i ind- og udland. Så der er rig mulighed for at konkurrere og møde andre (børn) med samme interesse.

Karate er således en enestående mulighed for at få rørt hele kroppen, udvikle sig fysisk og mentalt og lære selvforsvar i trygge rammer. Karate henvender sig til alle – alder er bestemt ingen hindring for at deltage.

Vores træningstider er som følger:

 
 • Karatetræning mandage

  Mandage kl. 16.30-18.00 børn og voksne. Start 3. januar 2022.

  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Karatetræning onsdage

  Onsdage kl. 18.00-19.00 alle børn
  Onsdage kl. 19.00-21.00 voksne
  Gældende fra 3. januar 2022.

  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Karatetræning fredage

  Fredage kl. 17.00-18.00 kata/kumite fokus for børn og voksne, der er gradueret minimum 4. kyu (grønt bælte).
  Gældende fra 3. januar 2022.

  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træningen foregår i gymnastiksalen på den tidligere Tanderup Skole, Tanderupvej 51 5591 Gelsted.

Vores halvårlige kontingentsatser er som følger: Børn 400 kr.   Voksne: 700 kr.
Har du spørgsmål til karate, kan du kontakte chefinstruktør Morten Poulsen på mobil 5138 7899 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.