Husby-Tanderup Ungdoms- og Gymnastikforening er en klassisk dansk idrætsforening under Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). Vores aktiviteter drives af de mange frivillige der lægger krop og tid til vores mange gymnastik- og idrætstilbud. 

Gymnastik i HTUG - Tider og steder 2020 - 2021

Tanderup gymnastiksal.
Mød op på holdet for at tilmelde dig.
Tanderupvej 51, 5591 Gelsted.
Priser: 450,- kr. for børn/unge. 500,- kr. for voksne
Karate:400,- kr. for børn pr. halvår og 700,- kr. for voksne.
Halv pris for hold udover 1. hold.
Karate er startet, styrketræning indendørs ( Cross Trainingsholdet) starter uge 37 og de øvrige hold uge 39.


Stop smitten – på med spritten!

For at vi kan komme sikkert igennem gymnastiksæsonen, skal vi alle overholde myndighedernes retningslinjer. Trænerne er klædt på til at varetage holdene ud fra retningslinjerne – det DU skal gøre er:
• Bliv hjemme hvis du føler dig sløj, er forkølet, har feber eller har andre symptomer på sygdom
• Der er sprit i gymnastiksalen: Sprit hænder inden du går ind, og inden du forlader salen
• Mød op omklædt og tag bad hjemme
• Hold afstand (korte kontakter i forbindelse med træningen er OK, træneren informerer)
• Medbring egen træningsmåtte
• Hjælp gerne træneren med at spritte kontaktflader af efter træningen samt lufte ud

Hilsen HTUG’s bestyrelse og gymnastikudvalget

 • Mandag: 19:45 - 20:45 Crosstraining for voksne Pris 500,-

  Er du til sved på panden samt et godt fællesskab så er CrossTraining lige noget for dig! Vi skal træne styrke, puls og kondition samtidig med, at vi har det sjovt. Du finder dit eget niveau i øvelserne så tøv ikke med at møde op og se, om det er noget for dig.

  Det eneste, det kræver, er et par indendørs sko og en flaske med vand!

  Caroline Hansen Tlf. 51 90 62 90, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Tirsdag: 16:30 - 17:00 Bubbiebjørnene pris 450,-

  Er dit barn mellem 3 og 6 år (børnehavebørn til og med dem der er startet i 0 kl.), så har vi gymnastikholdet for ham/hende.

  Hver uge vil vi besætte gymnastiksalen i Tanderup til det formål at lege.

  Vi vil prøve samtlige redskaber, udfordre motorikken til musik og med redskaber. Lege, lave sanglege og skabe nye venskaber gennem nogle sjove timer.

  I år er det særlige, at covid-19 stadig spøger og derfor må forældre desværre ikke deltage/være tilstede under gymnastikken. Børn skal komme omklædt, med deres vandflaske og eventuelle gymnastiksko i hånden, og afleveres i døren, hvor vi er klar til at tage i mod. Der kommer 4 raske piger og UT til at hjælpe med redskaber, trøste og sige farvel i døren til mor og far. 

  Anne-Mette Holst tlf. 28 15 80 72, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Tirsdag: 19:30 - 20:30 Quindeholdet. Pris 500,-

  Kom og få kroppen arbejdet godt igennem sammen med et hold glade Quinder. Vi arbejder med kondition, muskelstyrke, udstrækning og koordinering af bevægelser. Alt sammen til god musik og i en god og afslappende atmosfære. Holdet viser dets koreografier til den sæsonafsluttende opvisning i Ejbyhallen, men du vil selvfølgelig være særdeles velkommen, selvom du ikke ønsker at deltage i opvisningen.

  Lone Dyring tlf. 27 83 85 14, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Torsdag: 17:45 - 18:45 The Ladies. Pris 500,-

  Så skal vi igang igen!

  Vi skal svinge, strække os, knibe, puste, svede, trille, squatte, koncentrere os, grine og meget mere. Hele kroppen skal bruges og musikken skal hjælpe os igennem.

  For at vi ikke skal bruge halvdelen af vores tid på at spritte af, skal I i år selv medbringe en træningsmåtte, 2 halvliters flasker fyldt med sand og så kan vi nok sammen købe nogle træningselastikker, som bliver jeres egne.

  Jeg glæder mig til at se jer

  Hanna, tlf. 40 78 17 57, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Torsdag: 19:00 - 20:00 Supermændene. Pris 500,-

  På herreholdet vil der blive opvarmning efterfulgt af grundlæggende gymnastik, hvor man får hele kroppen arbejdet igennem. Timen afsluttes med udstrækning.

  Der er et godt socialt sammenhold og vi kan sagtens være flere.

  Michael Tayler Tlf. 64 49 19 62

Velkommen til Vestfyns Karate Skole, der en del af HTUG.

Karate kommer fra den japanske ø Okinawa og betyder tom hånd. Vi træner stilarten Goju-Ryu , der betyder den hårde (go) og bløde (ju) skole (ryu). Det betyder egentlig blot, at der indgår såkaldt hårde teknikker, som er slag og spark og bløde teknikker som er låse, greb mm. Goju-Ryu er en af de oprindelige 3 karatestilarter.  De oprindelige karatestilarter var alene tænkt som selvforsvar, og det er først efter at karate blev udbredt til det japanske hovedland, at karate også blev udøvet, som en egentlig sport.

Karate kom til Okinawa fra Fuzhou i Kina. Konkret blev Goju-Ryu bragt til Okinawa af Kanryo Higaonna (1853-1915). Det blev dog Higaonna Kanryo’s elev Chojun Miyagi sensei (1888-1953), der grundlagde og navngav Goju-Ryu. Det skete i 1930.

Karatetræning består grundlæggende af tre elementer. Basistræning, hvor de forskellige teknikker trænes, kata, hvor serier af teknikker trænes med korrekt spænding i kroppen og med brug at de rigtige muskler mm. og kumite (kamp), hvor man kæmper mod en (eller flere) modstandere. Det giver sig selv, at børn ikke starter med kamp, men vi bevæger os hurtigt i den retning på karatefotoen meget kontrolleret måde. Der vil være halvårlige gradueringer, hvor børnene får mulighed for at vise, hvad de har lært. Det er ved gradueringerne, at der også er mulighed for at skifte bæltefarve.

Vestfyns Karate Skole vil være en del af IOGKF (International Okinawan Goju-Ruy Karate Do Federation). Denne organisation ledes af Morio Higaonna sensei. I Danmark ledes organisationen af Sensei Henrik Larsen. IOGKF er en af de største karateorganisationer i Danmark og afholder mesterskaber, undervisning og fællestræning i ind- og udland. Så der er rig mulighed for at konkurrere og møde andre (børn) med samme interesse.

Karate er således en enestående mulighed for at få rørt hele kroppen, udvikle sig fysisk og mentalt og lære selvforsvar i trygge rammer. Karate henvender sig til alle – alder er bestemt ingen hindring for at deltage.

Vores træningstider er som følger:

 • Onsdag: børn (8+år), nye og øvede: 18:00-19:00

  Børn ( 8+ år), nye og øvede
  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Onsdag: Voksne (15+år), nye og øvede: 19:00-20:30

  Voksne (15+ år), nye og øvede
  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Lørdag: Børn (8+år), nye og øvede: 10:00-11:00

  Børn (8+ år), nye og øvede
  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Lørdag: Voksne (15+år), nye og øvede 11:00-12:30

  Voksne (15+ år), nye og øvede
  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Lørdag: Sortbælter også 12:30-13:00

  Voksne sortbælter også 12:30-13:00
  Morten tlf. 51 38 78 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Træningen foregår i gymnastiksalen på den tidligere Tanderup Skole, Tanderupvej 51 5591 Gelsted.

Vores halvårlige kontingentsatser er som følger: Børn: 400 kr.   Voksne:700 kr.
Hvis du har spørgsmål til karate, kan du kontakte chefinstruktør Morten Poulsen på mobil 5138 7899 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Bliv træner/hjælpetræner i HTUG fordi:

- det er sjovt

- du holder dig selv aktiv

- kommer i kontakt med andre

- du får ledelseserfaring

- du så selv kan bestemme, hvilke idrætstilbud vi har i lokalområdet

- du gør livet en lille smule bedre for andre


 Ture og friluftsliv 

Har du en god ide til en friluftsaktivitet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen. Beskriv kort din ide og hvordan du evt. selv kan hjælpe med at gennemføre ideen.

Tidligere arrangementer har bl.a. været:

 • Vandretur til Æbelø
 • GPS-vandring med poster og opgaver i Håre bakker
 • Klatring i Odense klatrehal
 • Atletikdag i Flensborg
 • Familierundbold på Husby Stadion
 • Sommerfodbold for sjov og alle på Husby Stadion
 • Voleyball på Sdr. Aaby Strand 
 • Bordtennisturneringer på Tanderup Skole.

Badminton 

FGH er et samarbejde mellem nedenstående 4 foreninger, der har samtrænings- og holdfællesskab.
* Gelsted gymnastik og idrætsforening 
* Fjeldsted/ Harndrup idrætsforening 
* Ejby idrætsklub 
* Husby Tanderup Ungdoms og Gymnastikforening.

Dette har givet vores medlemmer de bedste muligheder, for at kunne dyrke badminton

Yderligere information om samarbejdet findes på: www.fghfyn.dk